Goede doelen

Goede doelen

Met onze modelballon varen wij voor het goede doel. Als u ons uitnodigt om bij u te komen varen dan vragen wij daarvoor een kleine vergoeding. De helft hiervan doneren wij aan een goed doel. Wij proberen ieder jaar een keuze te maken voor doelen die ons nauw aan het hart staan. Hieronder vind u de goede doelen welke wij op dit moment steunen.

Stichting Heartbeat

Zet zich in voor gezinnen met kinderen met een hartafwijking. Zij organiseren diverse evenementen voor een leuk en ontspannen dagje uit. Daarnaast zetten zij zich in om nog meer defibrillatoren in het straatbeeld te krijgen.
Meer informatie is te vinden op: http://www.stichtingheartbeat.nl

Heart Ballooning

Wij hebben vanaf 2012 elk jaar geheel belangenloos meegedaan aan HeartBallooning. Van 2012 is er een youtube filmpje gemaakt:
http://youtu.be/m7HXB5Ap3Vo

Foto’s van dit evenement kunt u vinden via de foto’s pagina.

Wij voor Zij

Na Alpe d’HuZes is het nu Tristan Hoffman Challenge (Kanjers voor Kanjers)!

Na het fietsen voor het KWF kwam een nieuw goed doel in beeld. Jacco fietste in 2013 en 2014 voor de Tristan Hoffman Challenge voor Kanjers voor Kanjers. Onlangs schreef Jacco zich in voor de editie van 2017 en ook Bert besloot zich in te schrijven. Wat is de THC?
Het doel van de Tristan Hoffman Challenge (THC) is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel: Kanjers voor Kanjers. Kanjers voor Kanjers zet zich in voor het welzijn van het kind, in het bijzonder rond sport en spel. Kinderen die niet in staat zijn om sport en spel op een goede manier te beleven: minder bedeelde, zieke en/of gehandicapte kinderen. Voor deze kinderen wil de stichting een oplossing zoeken, zodat sport en spel ook voor deze kinderen (weer) tot de mogelijkheden behoort.
De gehele opbrengst van de deelnemers van de Tristan Hoffman Challenge is bestemd voor Kanjers voor Kanjers. Meer weten over de stichting? Kijk dan op www.kanjersvoorkanjers.nl.
Het fietsen voor dit goede doel doen we nog steeds met Desireé in ons achterhoofd. Zij is en blijft de Zij van ons team!
In 2013 heeft Jacco meegedaan en de Passo Manghen beklommen. De Manghen is bekend van de Giro d’Italia waar menig strijd om de eindoverwinning is uitgevochten.
In 2014 was de Passo di Gavia het strijdtoneel voor dit evenement. De Passo di Gavia is net als de vorige beklimming bekend van de Giro d’Italia.
In 2017 is het de bedoeling dat men de Stelvio in Italië gaat beklimmen. Lopend of fietsend en de heren gaan uiteraard weer fietsen!

Modelballon.nl steunt ‘Wij voor Zij’ daarin niet alleen met geld maar ook (i.s.m. Webvortex.nl en BalloonHeaven.com) met webhosting, webdesign en fotoreportages.

Aidan Murphy

Cancer Battler, Motivational Speaker, and Fraud Specialist in Meath, Ireland.

At age 5, he lost total sight in his right eye, the result of a near fatal road traffic accident. For him, this severe knock never kept him down, infact it did the polar opposite, it sent him UP….UP & AWAY ! He is the only pilot in Ireland licensed to fly both rotary and lighter than air aircraft and the only pilot worldwide with sight in one eye (trained post sight loss) that is qualified to fly both. To blow off steam, he flies Hot Air Balloons. Infact he flies Ireland’s only ‘wheelchair accessible’ Hot Air Balloon, no cost, all for fun.

He is currently diagnosed with inoperable Gastro Cancer. Check out his journey in his popular blog at AidanMurphy.com which has received over 95,000+ page views to date

Update:
In Febuary 2018 Aidan lost his battle with cancer. In memory of him his pin will fly with our pilot and his name will stay on our banner.

Kika

Op dit moment is kanker de doodsoorzaak nr 1 in Nederland. Ruim 1 op de 3 Nederlanders krijgt vroeg of laat in zijn of haar leven te maken met kanker. Ieder jaar krijgen ongeveer 500 kinderen kanker. Dit is natuurlijk veel te veel. Daarom moet deze vreselijke ziekte stoppen.
http://www.kika.nl/model-ballonvaren-heeft-2013-kika-gesteund/